Google Cégem bemutatása , beállítása, hirdetések készítése

A Google Cégem szolgáltatást a Google vállalkozások nyilvántartására hozta létre, és ingyenesen nyújtja mindenki számára, aki leigazolta a vállalkozását. A szolgáltatás tartalmi része továbbá integrált weboldal kezelő, kulcsszavas címkézés, helyadatok térképen való megjelenítése, képek, videók feltöltése. Ideális megoldás lehet olyan vállalkozásoknak is akiknek nincsen még weboldala, viszont szeretnének megjelenni a helyi keresésekben.

Hogyan működik a Google Cégem?

A mobilról keresést célozza a Google Cégem szolgáltatásai. Pl ha valaki beírja a keresőbe mobiltelefonról , hogy festő Budapest. Ekkor a helyi keresések között a mobiltelefonról megjelenő találatok között, elsőnek olyan találatokat mutat , amelyeket már azonnal hívhatunk is. Itt is fontos a listán betöltött pozíciója a cégnek, mert általában az első 3 találat szokott a legtöbb hívást kapni.

Ingyenes vagy fizetős a Google Cégem használata?

A használata teljesen ingyenes. Fizetni akkor kell, ha hirdetni szeretnénk rajta, és első találat szeretnénk lenni a helyi keresésekben. Ennek akkor van értelme, ha mondjuk van a körzetünkben 5-10-20 konkurencia, aki szintén használja  a Google Cégem szolgáltatásait.

Google Cégem Előnyei:

  • Teljes testreszabás
  • Új ügyfeleket szerezhetünk vele
  • Mérhető tevékenységek, mérhető opciók
  • Véleményeket tudunk megosztani, ezzel is növelve a vállalkozásunk megbízhatóságát
  • Teljesen mobilbarát

Hogyan igazolhatom le a cégemet?

A Google mindenki számára megadja a lehetőséget hogy feltöltse vállalkozását a Google Cégem térképére. Regisztráljunk itt! 
Az adatokat helyesen kell kitölteni , mert a Google a megadott címre egy levelet fog küldeni, benne egy PIN kóddal. A Pin kód feltöltését, a levélben közzétett linken tudja feltölteni, a megadott dátumon belül. Amennyiben nem kap levelet, akkor kérjen újra igazolólevelet. Vannak egyéb opciók is már, hogy igazoljuk vállalkozásunkat, ha a leveles megoldás nem működik.

Hogyan tudunk hirdetésekkel extra forgalmat elérni?

Több opció is van a hirdetés során, mint pl mobilra irányított hívások, térképes ügyfélbevonzás az üzletbe, vagy weboldalra irányítás. Mi a telefonra irányított hívásokat ajánljuk , mert eddigi munkánk során az teljesített minden ügyfelünknél legjobban.
A szolgáltatás fő előnye, hogy a telefonra irányított hívásokat növeli meg , és ha még erre rá is hirdetünk, biztosak lehetünk benne, hogy égni fognak a vonalak. A hirdetés során a helyi keresésre , első helyen fogunk szerepelni, így több hívásunkból, több bevételünk lesz.

Hirdetések elkészítése nagyon egyszerű

3 egyszerű lépés során a Google Cégem, nagyon gyorsan a kezünk alá fog dolgozni, hogy hirdetésünk hamar megjelenhessen a felhasználók számára.

Jelen esetben a mobilra irányított hirdetések vannak illusztrálva.

Megadhatjuk milyen körzetekben jelenjen meg a hirdetés. Pl Ha Budapest, és 30km-es körzetét határozzuk meg, akkor a 40km-re megjelenő településen kereső személyek már nem fogják látni a hirdetést. Ahogyan állítunk a kör sugarán, jobb oldalt már kalkulál a rendszer, hogy ez mennyi potenciális ügyfelet jelent számunkra.

Mint minden Google Ads reklámhoz megszokható módon itt is megadható a hirdetés nyelve .

A következő lépés során kell elkészítenünk a hirdetést. A hirdetés tatalmi része olyan legyen, amire mi is jó eséllyel kattintanánk rá, ha szembetalálkoznánk vele , szolgáltatás keresésekor.

 

A fent látható lépések nyomon követésével elindulhat első hirdetésünk a Google Ads rendszerében. A kész hirdetéseket elfogadása után bármikor tudjuk majd módosítani, vagy ütemezni. 

Milyen egyéb lehetőség vannak még a Google Ads kampánykezelés során?

  • A Google Ads széles körben lehetőséget ad, a hirdetések elhelyezésére rendszerében. A kereső hirdetéseken kívül, vannak opciók, videók, alkalmazások, ajánlatok promotálására  .
  • képes hirdetések Google partner oldalain (pl a weboldalunk ha gyógyászati termékeket forgalmaz, akkor lehetőségünk van képes hirdetéseket létrehozni, amit releváns oldalakon helyez majd el a Google
  • videós hirdetések, a Youtube rendszerében, így pl releváns ügyfeleknek mutathatunk videós bemutatkozó anyagot, vagy szöveges hirdetést, a videók alatt
  • remarketing hirdetésekkel címkézni tudjuk a látogatókat, hogy később újra és újra megjelenjen hirdetésünk számukra, a vásárlásig

Amennyiben szeretne hatékonyan hirdetni a Google Cégem szolgáltatásban, kérjen egy árajánlatot itt!

 

Megosztás ismerőssel:
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments

Reklám fontossága

Kövessen minket újdonságokért

Aki kedvel minket Facebookon, biztosan nem marad le , az újdonságokról.