Youtube bevétel: Hogy keres a fiam több pénzt otthonról mint én 3 műszakban???


 

A mai poszt tartalma a Youtube bevétel. Egy ismerősöm adta az ötletet , mert kérdezte tőlem hogy lehet az hogy a fia otthon van egész nap, nem kap semmilyen járandóságot , a gépen csinál valamit, de már könyvelője is van. Nem e keveredett rossz társaságba , nem e rossz dolgok vannak a háttérben?? Mivel ismerem a fiát személyesen , tudom hogy Youtube vlogger, magam is szoktam nézni a videót, tudom mennyi pénz van ebben, így megnyugtattam hogy nincsenek sötét dolgok a háttérben. Most megosztunk mindent amit a videózásról tudni kell, lehet kicsit hosszú lesz, de csak az fogja majd végig olvasni aki már gondolkodott hasonló bevételeken.

Bizonyára mindenki elmerült már a Youtube világában, és találkozott sok olyan videóval, ami ötletet adott, hogy talán én is tudnék ilyet, vagy még ettől jobbat, ebben a témában? Ebben a posztban tippeket adunk az induláshoz, illetve fogunk pár példát mutatni, ki milyen tartalmat gyárt, és hogyan lett sikeres.

Ki gondolta volna 10 éve, hogy a Youtube, egy online videós portál , annyira kifejlődik, hogy már pénzt is ad az embereknek, ha jó tartalmakat osztanak meg.

De miért ad pénzt a Youtube?

Ha nem lenne folyamatosan új videó fent a Youtube-on, egy idő után elvesztené uralkodását , és nagyot esne a bevétele. Nagyon okos szakemberek , inkább úgy döntöttek, hogy adjunk pénzt , mindenkinek, aki jó tartalmat oszt meg, mert arra jönnek majd az emberek, lesz sok látogató, a sok látogató pedig vonzza majd magával a sok hirdető szándékú cégeket.Képtalálat a következőre: „youtube pénz”

Pénzt a reklámokért adja. A Youtube reklámok jellemzően videók, előtt, közben, jelennek meg az embereknek. CPM alapú, a videós tartalomban elhelyezett hirdetések után fizet, de fizet azért is a Youtube, ha valaki egy bizonyos másodpercig nézi a videót folyamatosan. Ha feltöltünk egy videót, ami nagyon érdekes, azt sokan megnézik, mert megosztják közösségi oldalakon, és nagyon hamar elindulnak felfelé a számok. Nagy nézettség, nagy bevétel. Nem szabad elfelejteni hogy a Google reklám közzétételéhez, tartozik egy szabályzat is , aminek minden pontját érdemes betartani, különben a Google tiltással fogja értékelni az akciónkat.Szabályzat itt olvasható

Mennyi pénzt lehet keresni a Youtube videózással?

Az összeg változó,nagyobb csatornák 100-200 ezer feliratkozó felett, 500 ezer forint felett keresnek havonta, közepes csatornák 30-50 ezer feliratkozóval 100-300 ezer forint között keresnek havonta, de ez nagyon tartalomfüggő, és CPM függő. Pl Yotube reklámok készítését általában a marketingesek végzik, és ha egy Xbox konzolra készítenek reklámokat, azt rendszerint úgy célozzák, hogy elsősorban fiatalok találkozzanak vele, és azok az emberek, akiket az a téma érdekelhet, keresték már korábban, vagy néztek már hasonló témájú videókat.

Ha nagyon sok feliratkozónk lesz, akkor számíthatunk arra, hogy megfognak minket keresni szponzorok, különböző ajánlatokkal, hogy mutassunk be ezt-azt a videók alatt, vagy éppen rejtett reklámokat fognak kérni, persze nem ingyen. Ennek összege, kb 50.000 ft-tól indul / megkeresés, de ez is szponzor, és tartalomfüggő.

Hogyan lehet nagy nézettséget csinálni Youtube-on?

Nagyon érdekes videókat kell csinálni. Nem számít, hogy mennyire értékes a videó kamera, ami felveszi, vagy mennyire értékes az utómunka a videóval. Az számít, hogy odakösse az embert. Találjunk ki milyen témában tudnánk videókat készíteni. Ha ez megvan, akkor induljunk el úgy, én mit néznék meg? Milyen címre kattintanék rá? Milyen borítóképet adnék a videómhoz hogy megnézzem? Kicsit külső szemmel kell nézni a dolgokat,vagy több ismerőst beavatni, és kikérni a véleményüket, ők mire lennének kíváncsiak az adott témában.

Értékes témák lehetnek 2019-ben a Youtube-on:

 • Politikai videók, vlogok, mert nagy port kavarnak mindenhol, a politikai ellentétek miatt
 • Hírek  bemutatása
 • Közvetítések, események bemutatása adott témán belül, itt is rengeteg esemény van, amire egy média nem megy ki, viszont érdekelne sok embert az országból
 • Valóságshow /reality, mert az emberek szeretnek mások életébe belenézni, esetleg turkálni is
 • Vicces tartalmak, erre mindig volt, és lesz is igény, viszont az interakciók szerényebbek

Mennyi idő alatt fut fel egy  Youtube csatorna?

Ez csak akkor éri meg, ha van mellette fix bevételünk induláskor, mivel átlagosan lassan kúsznak fel a mutatók. Ha rögtön nagy pénzt akarunk belőle szakítani ne is kezdjünk bele!

A felfutási idő változó, ha nagyon jó videókat töltünk fel, pár hónap alatt , heti 2-3 videó feltöltésével, hamar meglehet a kívánt feliratkozó , és a hozzá tartozó nézettség! Számolnunk kell azzal is hogy egy induló csatornánál a CPM alacsony lesz kezdetben, ahogy nő a nézettség, és a feliratkozó szám, ennek tekintetében változik a CPM ára is. A CPM ára fogja meghatározni , hogy 1000 videó megtekintés után mennyi pénzt fogunk keresni.

Példaként pár befutott Youtube-er, akik már nagyon  jól keresnek a videózással

Dancsó a király, ő az etalon Magyarországon , mivel neki lett elsőnek 1 millió feliratkozója, ami azt jelenti, hogy Magyarországon  minden 10.-ik ember felvan rá iratkozva, és minden 4.ik ember látott már legalább egy videóját. Nem csoda, hogy kapott már nagyok sok díjat, és sok neves eseményre meghívást kap. Egyedisége, hogy a vágott videóba mindig rak egy filmből, vagy más csatornáról részletvideókat , ami nagyon viccessé tudja tenni az egészet, minden korosztály számára.Csatornája itt érhető el

THEVR csapata, inkább tech-es videókat készítenek, illetve játék bemutatókat. Sok szponzor megkeresésük is van. Videóikat remek vágási munka jellemzi. Csatornájuk itt érhető el

PamKutya is ott van Dancsó nyomába, nem sok kell és neki is megvan az 1 millió feliratkozó. Paródia videókkal futottak be, mára csinálnak más jellegű videókat is, igaz ők inkább a minőség mint a mennyiség elven videóznak, így van hogy havonta csak 1 videó készül. Csatornájuk itt érhető el

UnField sem rossz, viszont tőlünk már távolabb álló személyiség, itt is nagyon érdekes tartalmakat kaphatnak a rá feliratkozó személyek.  Csatornája itt érhető el

Kerekmese a, szülők kedvenc csatornája, ahol minden gyerek számára , találnak színekben gazdag , énekkel aláfestett videókat. Csatornájuk itt érhető el

A top100-as listát itt tudja megtekinteni!

Mi kell az induláshoz, ha Youtube vlogger szeretnék lenni?

 • idő
 • a videózás iránti elszántság
 • kitartás
 • kamera (legtöbb telefon már HD-ben felvesz, ez elég lehet elindulni, de ha van pénzünk, vehetünk 4K-s felvételre alkalmas készüléket is.
 • egyszerű videóvágó (pl Sony Vegas)
 • egy Youtube csatorna
 • egy Adsense fiók, amit majd összekell kapcsolni Youtube-al

Heti legalább 1 videó készítése ajánlott, de vannak akik azt mondják minden nap 1 videó feltöltése kötelező. Szerintem ez is tartalomfüggő.

Legális bevételt ad a Youtube ?

Persze, csak adózni kell utána ne felejtsük el. Egy Adsense fiókot kell regisztrálni , megadni az adózási adatokat, és elkezdeni.

Sokan fogadnak egy könyvelőt, és csak a bevétel után fizetnek adót, pontosan nem tudom mennyit, mert mi ezzel nem foglalkozunk, de talán 27% körül lehet, amit levonnak. Tehát 100.000 ft után , 27.000 megy az államnak, 73.000 ft pedig marad nekünk. Ha Katás vállalkozást csinálunk, akkor szerintem jobban megéri, mert ott bár havi 50,000 ft a minimál adó, viszont havi 1 millió forint bevételünk lehet, szóval ha keresünk egy hónapban 500.000 ft-ot, akkor 50.000 elmegy a Katá-ra, 450.000 ft pedig megmarad.

 

Megosztás ismerőssel:
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments

Reklám fontossága

Kövessen minket újdonságokért

Aki kedvel minket Facebookon, biztosan nem marad le , az újdonságokról.