Senki ne dőljön be , nem fogják tiltani a fiókját

Újféle csalást fedeztünk fel, még mivel senki sem írt róla , gyorsan leírjuk a lényeget. A csalás lényege az hogy egy fake oldal megjelöli az oldalad, hogy ha nem teszel meg bizonyos dolgokat bizonyosan lefognak téged tiltani.  Az egyik ügyfelünk hívta fel erre a figyelmünket  mikor elsőnek kapta az értesítést a fiókjában, ezzel a szöveggel.

??????????????́?? ??????́???? ?????
???́???́? ????????́????. ???? ?????? ? ??????́?????́?? ?????́??????? ?????́???́??́? ??????????. ?? ?̈? ? ???́? ??????? ???????????, ??́???̈?, ??????̋????? ???́???́? ??́? ??????? ? ????????́??́? ??????̈??́?? ?́?????́???.
??? ???̋??́??? ??? ???́???́?:
?? ??? ???̋??́?? ???, ???́?????? ????????????? ??????????, ?́? ?̈? ??́? ??? ????? ??????́???.
??̈???̈???̈?, ???? ????́?????? ? ??????́?????́?? ????̈????̋??̈??́? ????́??́??́???.
?????? ??́??????́?
De láttuk már ilyen szöveggel is
????????́?? ?????????????́?? ??????́?????́ ??̈?????
???́???́? ????????́????. ?? ???́?? ???, ???? ?????? ?́?????́????? ?̈?? ? ?????????́??́?? ?????́??????? ?? ??? ?????́??́??́?. ?? ?̈? ? ???́? ??????? ???????????, ??́???̈?, ???̋??́??? ??? ?́??? ? ???́???́? ? ????????́? ??????̈??́?? ?́?????́???.
??? ???̋??́??? ??? ???́???́? : LINK
?? ??? ???̋??́?? ???, ?????????̈?? ????????????? ????????? ???́???́?, ?́? ?̈? ??́? ??? ????? ??????́???.
??̈???̈???̈?, ???? ????́?????́? ????̈?? ? ??????́?????́?? ????̈????̋??̈??́? ????́??́??́???.
?????? ??́??????́?
Ezután egy halom enter után megjelöl egyszerre 20-30 oldalt.
Persze az oldalak mivel azonnal értesítést kapnak az ügyben, mindenki eljut arra a pontra hogy a fenti szövegek valamelyikét elolvassa. Valaki rá is kattint a linkre, ami egy fake facebook oldalra vezet. Természetesen a fenti link mindent elárul. Még véletlenül se adjunk meg semmilyen adatot ezeken az oldalakon, sőt a legjobb ha linkre rá sem kattintunk.
Az Avast vírusirtó asztali verziója azonnal blokkolja az oldalt, szóval globálisan elterjedhetett már ez a csalási forma. 
A megtévesztő az hogy a Facebook logóját, és borítóképét használja. Sok emberben ez bizalmat gerjeszthet, és megadhatja adatait a külső oldalon. Fontos semmilyen körülmények között ne dőljünk be ennek az átverésnek.
A Facebook általában rögtön tilt, nem szokott figyelmeztetni. És ha tilt akkor olyan dolgokért teszi csak, ami a szabályzatának ellent mond.
Megosztás ismerőssel:
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments