Mi is az a Google Trends, mire lehet használni

Bemutatjuk a Google Trends használatát röviden, mivel még ezt a témát senki sem dolgozta fel. Ahogy a nevében is benne van, azt mutatja éppen mi a trend a Google-n. Mire keresnek leggyakrabban, vagy éppen mi volt tegnap az aktuális téma, mi érdekelte legjobban az embereket?

Kinek jó Google Trend?És mire használható?

Igazából ez egy tájékoztató információt az emberek keresési szokásairól. Ebből konkluziót igazából levonni nem lehet. Viszont tapasztalt marketingesek, újságírók, jó eséllyel elkaphatnak olyan témákat, ami még a magyar piacon nem söpört végig, viszont más országokban, Amerikában példáúl nagy sikert aratott. Aki ért hozzá, az nagyon jól és hasznosan fogja felhasználni ezt az információt.

Hasznos lehet még továbbá aki a Facebook oldalakon széles nyelven kínálnak tartalmakat, és elsődleges céljuk a lájkok, és megosztások számának növelése.

Mik voltak a legnépszerűbbek ebben az évben? (nem minden országra lehet szűkíteni)

Mire kerestek rá legtöbben tegnap Magyarországon?

Erre a linkre kattintva azonnal elérheted a Magyar listát

Azért a fenti példa is mutatja ha nem értünk hozzá nem kell ebből összeesküvés elméleteket gyártani. Attól hogy rákerestek milyen tüneteket ad a koronavírus, még nem jelenti azt, hogy hirtelen 20.000 ember észlelt magán valamilyen tünetet, és várható hogy robban a betegségel fertőzöttek száma. Elég nagy nyilvánosságot kap most a koronavírus okozta járvány, ezért bármilyen más okból kifolyólag is rákereshetnek erre az emberek.

Megosztás ismerőssel:
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments