Adwords reklám ügynökségek listája – Kikkel érdemes dolgozni?

Ha minőségi Google Ads reklámokon gondolkodunk, akkor szakembert kell keresnünk, aki rendelkezik a megfelelő tudással és minősítéssel a munka elvégezéshez. A piaci kínálat nagyon vegyes, és érdemes figyelembe venni ár szempontokat is, mivel egyes ügynökségek között, ugyanazon vállalkozói díj a  30.000-40.000 ft , vagy akár 100.000 ft árkülönbözettel is elérhető.

Az alábbi listát “Google Ads reklámügynökségre” kulcsóra, mi így kaptuk. Lokáció alapján a lista tartalma változik, a helyi keresésekben a helyi cégeknek jobb pozíciója lehet egy adott kereséskor.

A Google minden ügynökség számára képzést biztosít, hogy a reklámok beállításához szükséges tudást elsajátítsák. A képzés végén, vizsgát kell tenni, reklámok típusa szerint, pl külön vizsga van a kereső hirdetésekre, külön vizsga van a mobil hirdetésekre, a videós hirdetésekre, stb.

A bal oldalt található lista természetesen nem tartalmazza az összes céget, ez csak egy töredéke a reklámügynökségeknek, de indulásként nagyon jól jöhet

Loei, Thaiföld - 2017. május 10 .: kezében a samsung s8 mobilalkalmazás a google a képernyőn.

Hogyan induljon el egy Google Ads  reklámügynökséggel ?

A legfontosabb hogy több Ads reklámügynökséget is keressünk meg , és azt válasszuk ki a számunkra minden szempontból a legideálisabb. Természetesen minden marketinges célja az hogy eladja magát, és azt az érzést keltse az érdeklődőben , hogy nála nincsen jobb, és tőle jobbat úgysem talál. Ezzel ne foglalkozzon, érdeklődjön több helyen, kérjen árajánlatokat.

Ha sikerült megtalálni az ideális reklámügynökséget

Ha megvan az ideális jelölt, akire az Google Ads reklámok kezelését fogjuk bízni , a következő lépés a szerződés. Érdemes itt is informálódni, mert egyes ügynökségek csak határozott időre szerződnek, amit csak kötbér fizetéssel lehet felbontani lejárat előtt. 

Mit takar az egyszeri fiókbeállítási díj? 

Érdemes megjegyezni hogy ez nem minden online reklámügynökségnél van, valahol már a havi díjban van belekalkulálva. Ahol van , általában 20.000 ft-tól indul, és egyes helyeken akár 200.000 ft-ig is elmehet. Nem kevés pénzről beszélünk, ezért érdemes ezen szempontot is figyelembe venni a szakember keresésekor. Az egyszeri fiókbeállítási díj azért fizetendő meg, mivel a régi ügyfeleket is teljesen újként kezelik az ügynökségek, és a saját tudásuk szerint alakítják ki a hirdetői fiókot. Ez rengeteg munkával jár, rengeteg opciót biztosít számunkra az Adwords, és ezek beállítása mind mind időt vesz igénybe. Mivel egy-egy cég esetén ez több nap is lehet, ezért ez az összeg pótolja a marketinges kiesett óráit.

Mit takar a havidíj? 

A Google Ads reklámokat kezelő ügynökségnek,marketingesnek, rengeteg utómunkája van, folyamatosan mérnie kell a teljesítményt, azokat elemeznie, és az eredmények tekintetében végrehajtani az optimalizálást. Olyan ritkán fordul elő , hogy nem kell babrálgatni egy kampányt. A cél mindig az, hogy a hirdető elégedett legyen a hirdetések teljesítményével , ehhez pedig szükséges a megtérülés mellett, a magas profit elérése.

Elszámolható a reklámügynökségek számlája?

A reklámügynökségek ugyanolyan szolgáltatást nyújtanak, mint más szolgáltatások, csak itt más eszközökkel. A reklámügynökségek általában hónap elején küldik a számlát , ami lehet ÁFÁS vagy KATA-s (alanyi adómentes) számla . Költségként mindkettő elszámolható. 

Mire terjed ki a know-how a reklámok beállítása során?

Gyakorlatilag nem más mint egy szellemi tulajdon , amit a magyar törvényekben a Ptk. szabályoz. Érdemes hozzátenni, hogy nem minden Adwords reklámügynökség készít olyan megbízási szerződést, amiben kitérnek a know-how pontokra.  Tudni kell hogy ha idő előtt bontjuk fel a szerződést, számíthatunk arra, hogy az ügynökség törölni fogja az összes olyan munkát amit már elvégzett nekünk, mivel ez az ő tulajdona. Általában 6 hónapra folyamatos hirdetés után a know-how már nem él az ügynökség szintjén, de ez szerződésenként változhat. 

Szerződés módosítás vagy bontás reklámügynökséggel

Ez egy kényes kérdés, és szinte ügynökségenként változik, ki mire szerződött, mennyi időre, van know-how, mennyi a kötbér, mikor módosítható , mikor mondható fel? De felbontható, és módosítható is, csak a feltételeket kell elolvasni a szerződésben.

Megosztás ismerőssel:
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments

Reklám fontossága

Kövessen minket újdonságokért

Aki kedvel minket Facebookon, biztosan nem marad le , az újdonságokról.