Mit érnek a facebook követők?

Home / Blog / Mit érnek a facebook követők?

Egy facebook oldal értékét mindig a lájkolók minősége határozza meg. A facebook oldal akkor jó, ha kezdetektől kezdve egy tevékenységre épül fel a benne rejlő közösség..

Példaként két oldalt fogok felhozni. Az egyiket vicces témákra építették, majd meghirdették a neten. Az ügyfelünk megvette, mivel több százezer lájkoló tábor volt az oldalhoz. Mikor elkezdett az oldallal dolgozni, és saját speciális webáruházának a termékeit, benne osztogatni, rájött, hogy nagyon rossz üzletet csinált. Ekkor kezdett egy új facebook oldalt, amit kis reklámok,és marketinges segítséggel pár ezres nagyságra felépített. Az új oldal már akkor jobban teljesített, mint a készen vásárolt. Több volt az elérés, aktívabb volt a közönség, pozitív volt a visszajelzés. Ez is nagyon jól bemutatja hogy milyen fontos a minőségi lájkoló,ahhoz hogy egy értékes oldalt építsünk a facebookon.

A másik példa, mikor két egyforma cég, egyforma tevékenységgel rendelkezik facebook oldallal. Annyi a különbség , hogy egyiküknek volt egy olyan kampánya amikor ajándékba adott egy bútort, és megosztós játék keretében, hirtelen, duplájára nőtt a lájkoló tábora. Mégis a kevesebb lájkolóval rendelkező oldal produkálja mai napig az eladások 80%-át. A mennyiség nem minden, a minőség sokkal fontosabb!

Ha van egy facebook oldalam, és 10.000 lájkolóm, akkor már 10.000 embernek fog megjelenni amit kirakok?

Ez az egyik leggyakoribb kérdés! Ezt szinte minden második ügyfél megkérdezi. A válasz természetesen nem! A facebook mikor tőzsdére ment, folyamatosan lecsökkentette az oldalak elérését. Most jelenleg kb 1% körül a normális, de vannak oldalak amik mindösszesen 0,5%-os eléréssel rendelkeznek. 100.000 emberből mindösszesen, 500-1000 ember fogja látni azt a posztot, képet, videót, amit kiteszünk. Van esély 1-2 tartalom esetében, elcsípni nagyobb eléréseket is, de ahhoz az kell hogy a tartalom nagyon nagyon jó legyen, és az elért 500-1000 ember között legyenek olyanok akik majd lájkolják, és megosszák! Így a lájkoló ismerősei is fogják látni ,persze csak akikekkel aktív kapcsolatban van. facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.