Miért romlik a direkt marketing? Miért bizalmatlanok a cégek? Itt a válasz, az ilyen senkik miatt

Home / Blog / Miért romlik a direkt marketing? Miért bizalmatlanok a cégek? Itt a válasz, az ilyen senkik miatt
Képtalálat a következőre: „direkt marketing”
Sok cég próbálkozik a marketing alapos megismerésével, azok használatával. A neten nem mindig az az információ van megosztva, ami az adott cégnek is müködik, és nem is igazán érdemes másolni egymást, keresni kell egy szakemert, aki ért a marketinghez, és megbízni , hogy csináljon nekünk egy kifejezetten ütős kampányt.

Munkánk során sokat tapasztaljuk, hogy vannak olyan cégek, akik teljesen inkorrekt módon próbálnak pénzhez jutni. Ezzel az a baj, hogy a sok kókler cég, teljesen tönkre vágja a piacot, és az emberek, a vállalkozók teljesen bizalmatlanok. Ügyfeleink mesélik, hogy ki milyen hazugsággal próbálkozik, a leggyakoribb a telefonkönyves csalás.

HVG cikket írt, hogy 1500 cég dőlt be, miszerint  közokirat-hamisítás bűntettében, 1399 rendbeli csalás bűntettében, csalás vétségében és orgazdaság bűntettében találtak bűnösnek. Ezek a nagyon szemét módon nyerészkedő kóklerek, voltak  ítélet szerint az elsőrendű vádlott 2011-ben megvásárolta mintegy 100 ezer cég adatait, ezt követően megszerkesztettek egy előfizetői szerződést és egy díjbekérő számlát és azokat 1397 cég részére kipostázták vállalva, hogy a megrendelő cégek adatait internetes oldalon telefonkönyv formájában, illetve nyomtatott és CD formátumú kiadványban megjelentetik.
A kipostázott szerződések alapján az elsőrendű vádlott egyedül 750, az másodrendű vádlottal közösen pedig 647 cégtől gyűjtötték be a díjbekérő számlákon szereplő közel 30 ezer forintos összegeket.
Az eset nagyon jól mutatja , hogy a vállalkozók, nincsenek tisztában, hogy milyen cégekkel, vannak szerződésben. Természetesen vannak kivételek,  de a többség bedől az ilyeneknek, és még másnak is. A tapasztalat nagyon azt mutatja, hogy a vállalkozások bizalmatlanok, mert hetente próbálják őket ilyesféle hazugságokkal csőbe húzni. Ennek levélt isszák, a tisztességesen működő vállalkozások, akik tényleg szeretnének megfizethető marketinget biztosítani a cégek részére. Sokszor mi is tapasztaljuk, hogy ajánlásból sem tudunk üzletet kötni, mert előttünk már 6 cég próbált pénzt kicsalni, különböző indokokkal. Vannak olyan területek, régiók, ahol lehetetlen üzletet kötni, mert egy csaló banda, 30-50 milliókat csalt ki az ott dolgozó vállalkozóktól.
Pedig a reklám fontos! Az embereknek tudnia kell rólunk, tudniuk kell mivel foglalkozunk, tudnia kell a sikereink. Egy cégről minél több ember beszél, annál sikeresebb.

Mit ajánlunk egy kezdő vállalkozásnak , alacsony költségkerettel?

Szöveges , vagy képes hirdetést, a Google Adwords, vagy Facebook rendszerében. Pontosan azért, hogy célzottan, csak olyanok előtt jelenjen meg a hirdetés , akit az valóban érdekel. Így kis költségkerettel is tudunk magasabb profitot elérni. A reklámügynökség kiválasztásánál , gondolni kell a költségekre is, mert a mai piacon , gyakorlatilag egyforma a felhozatal, viszont, az árak között van nagyon lényeges különbségek találhatóak. A reklámügynökök árai havi 15ezer forint-tól, havi 100ezer forintig skálázhatók, átlagosan, viszont nem sokkal tudnak többet adni a drágább szolgáltatók. Ebben az esetben nem jó az a mondás, hogy a “drágább biztosan jobb”. Mivel a legtöbb ügynökség, hozzáférést biztosít a reklám kampányokhoz, megtudjuk nézni milyen nézettséget, kattintást, konverziót produkál , nyilván ha gyenge, nem kell vele dolgozni, mert annak semmi értelme. De érdemi különbségek nem lesznek, ezt már most leszögezhetjük.

Mit nem ajánlunk egy kezdő vállalkozásnak, marketing célokra?

Most őszintén, hányszor lapozott már bele az újságba, ha szobafestőt keresett? Hányszor tekintette meg a telefonkönyvben a szolgáltatók listáját?

Na látja, pontosan ez a probléma. Az emberek az interenten keresnek, és facebookon , és youtube-on töltik az időt, ha interneteznek, ezt kell kihasználni, ha szeretnénk egy kis plusz forgalmat a vállalkozásunknak!  Oline marketing legjobb eszközei a szöveges, a képes, és a videós hirdetések.

Amennyiben bármilyen kérdése merülnek fel, kérem keressen minket bizalommal ide kattintva!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.